המושב הראשון בכנס הוקדש לסוגיות ארכיאולוגיות והיסטוריות: ממצאים חדשים ומעוררים-מחשבה על אודות אתר "כף הרגל" המסתורי שליד ארגמן; הקרבות שהתחוללו בבקעה (בעיקר סביב מעברות הירדן) במלחמת העולם ה-1, בהשתתפות הגדודים העבריים וזאב ז'בוטינסקי; ותהליך הקמתן ומשמעותן הביטחונית של היאחזויות הנח"ל הראשונות שהוקמו בבקעה, לאחר מלחמת ששת הימים.
המושב השני הוקדש לסוגיות תרבותיות: תכנים ומוטיבים עיקריים בעשרות שירי הזמר שנכתבו על בקעת הירדן במאה השנים האחרונות; ויצירות אמנות במנזר דיר חג'לה, המתכתבות עם יצירות אמנות בנות מאות השנים האחרונות באירופה.
בחלקו השני של הכנס נערכו שני סיורים ייחודיים, בהובלת מרכז סיור ולימוד בקעת הירדן: סיור אחד ממזרח לגדר המערכת, באתרי תרצה, טובלן וסביבתם (ובהשתתפות יוסי קולר, בעבר מפקד סיירת חרוב ששירת בבקעה); והסיור השני בעקבות "מרדף העוג'ה" הנשכח, שהתחולל ב-1968, בהדרכת מוטי מלאכי, ממשתתפי הקרב וחוקרו המוביל.
עבור רבים מהווה הכנס השנתי מפגש כמעט יחיד עם נופיה של הבקעה ועם עברה, וחשיבותו גם בכך שמרבית ההרצאות הופכות למאמרים מחקריים, הנאגדים מדי שנה בכרכי "קובץ מחקרי הבקעה" (שאותם ניתן לרכוש במתנ"ס).
תודתנו העמוקה למועצה האזורית בקעת הירדן (בראשות דוד אלחייני, שכדרכו בירך את באי הכנס בראשיתו), וכמובן לצוות הנפלא והמסור של מתנ"ס בקעת הירדן, המלווה את הכנסים מראשיתם, באהבה ובסבלנות גם יחד.
ד"ר ראובן גפני, תושב שדמות מחולה, וראש המחלקה ללימודי ארץ ישראל במכללת כנרת.