איזה בדיקות מתבצעות במעבדה?
    במעבדה מתבצעות בדיקות ובדיקות בהסמכה של מי השקיה, מי מאגרים וקולחים, בדיקות קרקע ועלים, זבלים, קומפוסטים ודשנים. הבדיקות משמשות להכוונת ההשקיה והדישון, זיהוי גורמים הפוגעים בגידול, ייעוד קרקעות לגידולים ובקרת איכות המים. פרמטרים אלה נותנים לחקלאי את הכלים לגדל בתנאים מיטביים, במטרה להגיע לגידול איכותי תוך כדי חיסכון במים ודשן ושמירה על איכות הסביבה. בנוסף, המעבדה בודקת אחוז חיוניות לאבקת תמרים ומבצעת בדיקות בקרת איכות בענבי מאכל בהתאם לצורך ובדיקת אחוז חומצה בשמן זית.
    המעבדה מלווה את החקלאים לאורך העונה, שולחת הוראות דיגום, דוגמת בדיקות מי קולחים ומי השקיה ממטעים המושקים בקולחים על מנת לבצע מעקב שוטף על איכות המים לקביעת רמות המליחות ולצרכי דישון, מבצעת סקר קרקעות פעמיים בשנה במטעי התמרים לבחינת השתנות הקרקע כתוצאה מההשקיה בקולחים ומבצעת בדיקות עלים.
    בדיקות במעבדה.

    מדוע חשוב לבצע בדיקות מעבדה?
    בדיקות המעבדה מאפשרות עבודה מבוקרת אשר חוסכת כסף רב מים ודשן.
    בדיקות המעבדה מאפשרות בקרה על איכות המים, רמת העומסים האורגניים בהתאם לחוק, שומרות על הקרקע ועל איכות הסביבה.
    בדיקות המעבדה הן כלי עזר שבעזרתו ניתן להגיע להחלטות נכונות בנושאים של הזנת הצמחים: להימנע מעודף מזיק מצד אחד וממחסור שפוגע בגידול מהצד השני, תוך התחשבות בסביבה.

    דיגום
    בבקעה דוגם מוסמך עצמאי, לביצוע דיגומי מים ודיגום בדיקות קרקע ועלים. ניתן להזמינו בהתאם לצורך ולשלם לו ישירות עבור הדיגום וההובלה למעבדה.

    איך החקלאי יודע להתייחס לתוצאות?
    למעבדה צמוד מדריך קרקע-מים, המנתח את תוצאות הבדיקות. אלו מועברות לחקלאי בצירוף המלצות אובייקטיביות וחופשיות מלחצים של ספקים וגופים אינטרסנטיים אחרים.
    אישור הדרכה

    כיצד מגיעות הבדיקות למעבדה?
    כל דרך היא ראויה- ע"י שליח, הגעה עצמית או על ידי דוגם. 
    רוב בדיקות המעבדה מתבצעות על ידי דוגם שמגיע לשטח, דוגם את הבדיקות ומביא אותן למעבדה. התוצאות נשלחות בפקס או במייל לחקלאי, והן נשמרות במאגר נתונים ממוחשב העומד לרשות החקלאי בעת הצורך, גם שנים רבות לאחר ביצוע הבדיקה. 

    על העבודה במעבדה
    במעבדה שירות אדיב וזמין תוך טיפוח סביבת עבודה נעימה וצוות המעבדה הוא המשאב הכי חשוב להשגת יעדי המעבדה. 
    זוהי עבודת צוות עם אחריות משותפת, חתירה למצוינות מקצועית, עמידה באתגרים מקצועיים ומחויבות לשיפור מתמיד, למצוינות בשרות הניתן ללקוחותיה לצורך יישום חקלאות מתקדמת, מדויקת ומתחשבת בסביבה.